Ideale vaas‚Äč

Dit is het eindresultaat van mijn afstudeerproject op het Helicon. Deze heb ik tijdens mijn stage in samenwerking met Atelier Arnout Visser gemaakt. Tijdens de studie was ik veel bezig met bloemen en bloemschikken. Ik maakte mooie boeketten die ik vervolgens in een vaas zetten. Wanneer ik de bos in de vaas zetten vielen alle bloemen uit een en was het bloemschikwerk niet meer te zien. Hier wou ik iets mee doen, een oplossing vinden voor de vaas. 

 

Voor dit project zijn er diverse ontwerpen tot stand gekomen waarvan een er uit sprong. De vaas met een reliëf bodem, een bodem waar je de bloemstelen in kan schikken. Dit ontwerp ben ik uit gaan werken tot een technische tekening, die opgestuurd kon worden naar de glaswerkplaats in Tsjechië. Waar ze een houten rotatie mal gingen maken van dit ontwerp. Doordat dit ontwerp met een rotatie mal gemaakt kon worden blijven de kosten laag, in vergelijking met de andere ontwerpen.

 

De vaas is geblazen in Ajeto Tsjechië door het glasblaasteam van Satan. De gemiddelde Tsjech is niet zo goed in engels, instructies geven ging doormiddel van handen, voeten en google translatie. Toch zijn ze er in geslaagd om aan mijn wensen te kunnen voldoen en is het geworden zoals ik wou. 

 

Terug uit Tsjechië heb ik de vaas natuurlijk meteen getest en ben ik tevreden met het resultaat. Ook heb ik er nog een uitbreidingselement aan toegevoegd in de vorm van een sorteerframe. Op de laatste foto is het eindresultaat te zien. 

© 2019 Carmen van den Elsen